Jaar cel voor alcoholverslaafde veertiger voor bedreigingen aan jongerenbegeleiders

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

Een 46-jarige man uit Roeselare is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van één jaar voor bedreigingen aan het adres van begeleiders van De Korf in Kortrijk, dat jongeren in problematische opvoedingssituaties opvangt. Eerder werd hij al veroordeeld voor bedreigingen aan het adres van het OCMW en de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen.

Eind 2017 kreeg Koen D. van de strafrechter al een werkstraf van 145 uren. Amper een maand na de dodelijke aanslag op de luchthaven in Zaventem stuurde hij een brief naar het Roeselaarse OCMW, waarin hij dreigde met ‘een aanslag zoals in Zaventem’.

De man was niet aan zijn proefstuk toe, want ook in 2013 liep hij al eens een veroordeling voor bedreigingen op. Hij leerde zijn lesje niet, ook niet na de bedreigingen aan het adres van het OCMW. Enkele maanden later, op 23 december 2016, kleefde hij immers een post-it op zijn stempelkaart van de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen. ‘Werkloosheidsuitkering tegen oudejaarsavond, anders boel’, stond er te lezen.

Loze woorden

Voor het parket was de maat vol en het liet Koen D. voor de onderzoeksrechter passeren op kerstavond. De onderzoeksrechter besliste evenwel om hem niet in de cel te stoppen, maar onder voorwaarden vrij te laten. Hij beloofde op het rechte pad te blijven.

Maar eens te meer bleken dat loze woorden. “De man is alcoholverslaafd en uit steeds ergere (doods-)bedreigingen naar onze begeleiders“, klonk het bij de advocate die vzw De Korf vertegenwoordigde. “Hij zoekt zelfs privé-info over hen op en maakt zijn bedreigingen persoonlijk. Dit moet stoppen.”

De Korf ontfermt zich ook over één van de dochters van Koen D. Hij daagde niet op in de rechtbank. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier