De verdachte reisde donderdag naar België. Hij kwam hier een jongeman oppikken, met de bedoeling om hem mee te nemen naar het Verenigd Koninkrijk. Toen hij zich in de vooravond samen met een jonge persoon aanbood bij P&O Ferries in Zeebrugge, waar hij wilde afreizen met de Pride of York, vond de grenscontrole de situatie verdacht.

Tijdens het onderzoek door de Scheepvaartpolitie werd vastgesteld dat er inderdaad sprake was van mensensmokkel. De reisgezel van de Italiaan bleek immers een 20-jarige Albanees met valse Italiaanse documenten. Het afgelopen anderhalf jaar liepen al meermaals Italiaanse mensensmokkelaars tegen de lamp toen ze Albanezen met valse papieren naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te brengen.

De 60-jarige Italiaan uit Sheffield werd gearresteerd en werd vrijdag door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De raadkamer in Brugge zal dinsdag beslissen of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven. De Albanese jongeman werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

(Belga)

De verdachte reisde donderdag naar België. Hij kwam hier een jongeman oppikken, met de bedoeling om hem mee te nemen naar het Verenigd Koninkrijk. Toen hij zich in de vooravond samen met een jonge persoon aanbood bij P&O Ferries in Zeebrugge, waar hij wilde afreizen met de Pride of York, vond de grenscontrole de situatie verdacht. Tijdens het onderzoek door de Scheepvaartpolitie werd vastgesteld dat er inderdaad sprake was van mensensmokkel. De reisgezel van de Italiaan bleek immers een 20-jarige Albanees met valse Italiaanse documenten. Het afgelopen anderhalf jaar liepen al meermaals Italiaanse mensensmokkelaars tegen de lamp toen ze Albanezen met valse papieren naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te brengen.De 60-jarige Italiaan uit Sheffield werd gearresteerd en werd vrijdag door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De raadkamer in Brugge zal dinsdag beslissen of hij al dan niet langer in de gevangenis moet blijven. De Albanese jongeman werd ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.(Belga)