Iraniër verdacht van dubbele moord in Kortrijk werd opgepakt in ziekenhuis

© (Foto Belga)
Redactie KW

De slachtoffers van de dubbele moord in Kortrijk van maandag komen uit Afghanistan en Rusland. De dader is afkomstig uit Iran.

Het mannelijke slachtoffer van de dubbele moord van afgelopen maandag is Nessar J., geboren in 2000 in Afghanistan en verblijvend in de Oude Vestingstraat. Het andere slachtoffer was Youlia S., geboren in 1999 in Rusland, zij woonde in Kuurne. Het parket bevestigt dat beiden door messteken om het leven zijn gebracht. Dinsdagmorgen wordt een lijkschouwing uitgevoerd.

De verdachte die gisteravond werd opgepakt, is Mohamad M., geboren in 1998 in Iran. Hij verbleef in een studentenhuis in de Toekomststraat in Kortrijk. De verdachte wordt dinsdagvoormiddag verhoord, dinsdagmiddag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter. De dader werd gisteren opgepakt in het ziekenhuis waar hij zich liet verzorgen voor verwondingen aan zijn handen.

“Waanzin overheerst”

Kuurns burgemeester Francis Benoit (CD&V) betuigde dinsdagvoormiddag via Facebook zijn medeleven met de familie van de 19-jarige Youlia. “Een laffe daad. Ik ben getroffen door het nieuws dat een Kuurnse jongedame het slachtoffer is van de moordpartij gisteren in Kortrijk”, zo stelt hij. “Sterkte aan de familie. 19 jaar… Waanzin overheerst, leegte blijft achter.”

Francishttps://www.facebook.com/francis.benoit1https://www.facebook.comFacebook1

Een laffe daad. Getroffen door het nieuws dat een Kuurnse jongedame het slachtoffer is van de moordpartij gisteren in Kortrijk. Sterkte aan de familie. 19 jaar … Waanzin overheerst, leegte blijft achter.

Geplaatst door Francis Benoit op Dinsdag 2 oktober 2018

rich1.0https://www.facebook.com/francis.benoit1/posts/10214455500515995552

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier