Inwoners van Kortemark worden bestookt met dreigmails en -telefoons

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Verschillende Kortemarknaren kregen recent een dreigmail of -telefoon om hen geld te ontfutselen.

Mark Pollentier, kopstuk van de plaatselijke N-VA maar ook zaakvoerder van Poorten Pollentier, is een van de zelfstandigen die een dreigmail ontving (zie hieronder). Daarin wordt gesuggereerd dat hij regelmatig in het zwart werkt, maar dat de verzender dit niet zal melden mits een betaling van 250 euro. Die betaling zou overigens in bitcoin moeten gebeuren. “Aangifte doen heeft geen zin, dit is namelijk op geen enkele manier te traceren. Je geeft jezelf enkel aan”, sluit de ‘anonieme kennis’ zijn e-mail af. “De politiekantoren zijn allemaal dicht vandaag, dus kon ik dit nog niet melden”, klinkt het bij Mark Pollentier, die zijn collega-zelfstandigen wel waarschuwde via een bericht op sociale media. “De mail werd overigens verstuurd naar mijn privé-adres, niet naar dat van de zaak.”

Erg professioneel of geloofwaardig ziet de e-mail er niet uit, maar er worden kennelijk ook andere methodes gehanteerd. Zo kreeg Natascha Vroomen, die overigens geen zelfstandige is, een vreemd telefoontje. De beller identificeerde zich als een Nederlandse firma. “Ik heb de politie en bank verwittigd over het dreigtelefoontje, maar zij kenden dit fenomeen blijkbaar al.”

Intussen blijkt dat verschillende mensen deze mail ontvingen met dezelfde verzender en dat het dus hoogstwaarschijnlijk om phishing gaat. Ook inwoners van Koekelare kregen er al mee te maken.

Inwoners van Kortemark worden bestookt met dreigmails en -telefoons

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier