Internering voor man die stokslagen uitdeelde in Kortrijkse centrum

(iStock)
Redactie KW

Een 30-jarige Ghanese vluchteling die op 15 november 2019 in het centrum van Kortrijk drie willekeurige voorbijgangers met een houtenstok van één meter lang op het hoofd sloeg, moet worden geïnterneerd. Dat heeft de correctionele rechtbank van Kortrijk vandaag beslist.

Op een vrijdagavond struinde de man doelloos door het Kortrijkse centrum. Een vat vol frustraties nadat hij op straat was beland én op de koop toe nog eens zijn gsm was gestolen. Op het Jozef Vandaeleplein, de Jan Baptiste de Jonghestraat en de Vredelaan begon hij plots met een grote houten stok wild in het rond te zwaaien. Hij raakte daarbij drie willekeurige slachtoffers. Twee van hen raakten zwaargewond. Volgens de man had hij niet de bedoeling iemand te doden en de rechter volgde dat. Hij veroordeelde hem niet voor poging doodslag maar voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Volgens een deskundige verkeerde de man in een psychose waardoor hij geen controle over zijn daden had. Een internering moet er voor zorgen dat hij behandeld wordt. Dat zal niet in de psychiatrische afdeling van de gevangenis gebeuren want de rechter ging niet in op de vraag van het openbaar ministerie om hem onmiddellijk op te sluiten. Op vandaag is hij gedwongen opgenomen door de vrederechter.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier