Indrukwekkende politiemacht jaagt op vermoedelijke koperdieven

Met een achttal politieploegen, een hondenbrigade én een helikopter is donderdag jacht gemaakt op mogelijke koperdieven.

© JB

Een groepje van een vijftal mannen bood zich donderdagmorgen bij een ijzerhandelaar in de Kortemarkstraat in Lichtervelde aan. Ze reden met een wagen met Franse nummerplaten. Ze wilden koper en metaalwaren verkopen aan de handelaar. Eén van de vijf gedroeg zich ineens verdacht, zette het op een lopen en werd door de vier anderen gevolgd.

Schoten?

De handelaar vertrouwde het zaakje niet en verwittigde de politie. Die vermoedde meteen dat het om een bende koperdieven ging en zette de grote middelen in. Politieploegen van zone Riho en Kouter achtervolgden de bende, er kwam luchtsteun met helikopter van de federale poltie en ook de hondenbrigade van Riho werd het terrein opgestuurd.

Omdat er mensen op het spoor langs de Industrielaan werden gesignaleerd, werd het treinverkeer een uur lang stilgelegd. Uit voorzorg. Na een uur kwam het treinverkeer weer op gang, maar bestuurders kregen de opdracht om er traag te rijden.

Moeder valt flauw

Eén van de vijf verdachten kon worden gearresteerd. Volgens buurtbewoners werd er ook gevuurd. Het ging om waarschuwingsschoten die door de politie werden afgevuurd.

In de Kortemarkstraat waren blijkbaar ook kinderen buiten aan het spelen. Toen de moeder schoten hoorde, snelde ze naar buiten en riep de kinderen binnen. Ze was zo geschrokken van het tumult in de straat dat ze flauw viel. Een 100 werd ter plaatse gestuurd en de moeder werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 14 uur was er één van de vijf verdachten gegrepen. Naar de overige 4 wordt nog gezocht. De ringweg werd ook afgesloten voor het verkeer.

(JB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.