Inbrekers viseren gebouw van De Lijn bij Diksmuids station

Redactie KW

Alle persoonlijke lockers van de chauffeurs werden opengebroken, alsook twee kluizen. De kluizen zijn echter beveiligd tegen diefstal door middel van een verfbom, die in werking trad. De schade is groot.

Volgens de politie Polder braken de dieven binnen via de toegangsdeur van de winkel van De Lijn op de benedenverdieping, gezien er inbraaksporen te vinden zijn. Op de eerste verdieping, waar de chauffeurs hun persoonlijke lockers hebben, ze uitrusten of zich omkleden, is er heel wat schade aangericht. Alle lockers bleken opengebroken. Wat er gestolen is, is onduidelijk. Daarover moeten alle chauffeurs persoonlijk bevraagd worden.

Verdieping besmeurd met verf

Ook probeerden de inbrekers twee kluizen open te breken. Het gaat om kluizen die worden meegenomen naar de bussen om cash geld in te bewaren. Wat de inhoud precies was, is evenmin duidelijk. Als coronamaatregel wordt opgeroepen om zo weinig mogelijk met cash geld te betalen. Het antidiefstalsysteem trad in werking en er ontplofte een verfbom. Enerzijds werd het geld onbruikbaar, maar anderzijds is de eerste verdieping besmeurd met groene verf. Voorts zouden de inbrekers nog heel wat rommel hebben gemaakt en raakten ze allicht zelf besmeurd met de verf. De aangerichte schade zou in elk geval meer bedragen dan de gemaakte buit.

De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen, toen de inbraak rond 4 uur woensdagmorgen werd ontdekt. Ook het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Voorlopig zijn nog geen daders gevat. De Lijn bevestigt de inbraak, maar wil er verder niet over communiceren in het belang van het onderzoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier