Inbrekers viseren apotheek op amper 50 meter van politiecommissariaat in Oostende

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende werd donderdag, kort voor middernacht een poging ondernomen om in te breken in een Apotheek. Toen dat mislukte ondernamen de daders een uur later een nieuwe poging. Met succes deze keer.

Rond 23.30 uur werd vastgesteld dat er een poging ondernomen werd om in te breken in een apotheek op de hoek van de Romestraat met de Alfons Pieterslaan. Daarbij probeerden de daders een raam te verbrijzelen in de Romestraat. “Dat raam bestaat uit dubbel glas en aangezien de tweede laag iets sterker is slaagden de inbrekers er niet in om dat gedeelte van het raam stuk te gooien”, vertelt uitbater Johan Mareydt.

Door de beschadiging van het raam en het gevaar voor passanten werd de brandweer ter plaatse gevorderd om het kapotte glas weg te nemen. Aangezien de eerste poging mislukte probeerden de daders een uur later nog een keer. “Deze keer probeerden ze via de inkomdeur binnen te komen”, gaat de apotheker verder. “Uiteindelijk lukte het hen wel om de apotheek binnen te komen en konden ze de inhoud van de kassa meenemen. Elke avond wordt de kassa echter geledigd, de buit was dus gering. De schade is des te groter. Hoeveel de schade precies bedraagt weet ik niet, maar het gaat hier om speciaal glas, dat kost al wat. Ook de schuifdeur aan de inkom werd beschadigd. Ook daar zal een herstelling nodig zijn. Het strafste is dat de personen die trachten in te breken niets ontzien hebben. Het commissariaat van de politie bevindt zich op amper 50 meter. De apotheek is zichtbaar vanuit de burelen. Die mannen wisten dus maar al te goed waarmee ze bezig waren.”

De politie startte een onderzoek. Voorlopig werden nog geen verdachten in de zaak opgepakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier