https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inbrekers stelen koersfiets en motorfiets uit garagebox

Pieter De Rijcke doet een oproep naar eventuele getuigen.
Christophe Lefebvre

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag sloegen dieven toe in de Lauwbergstraat. Ze forceerden de toegang tot een garagebox en gingen er aan de haal met een koersfiets en een Yahama R6 motorfiets. Pieter De Rijcke (29), het slachtoffer, doet dan ook een oproep naar eventuele getuigen.

“Het kan niet anders dan dat ze met een bestelwagen of een takelwagen hier zijn geweest. Ik hoop echt dat iemand iets heeft gezien of dat ze ergens zijn gefilmd.” De garagebox waar de gangsters toesloegen ligt aan het oog onttrokken en staat los van de woning. “Ik vrees dat het de combinatie van die factoren is waardoor ze hun tijd konden nemen.”

Pieter toont de glasresten die nog op de grond liggen, een stille getuige van de feiten die zich hebben afgespeeld. “Net om de garage extra te beveiligen, parkeren we altijd onze auto tegen de garagepoort. We dachten dat het op die manier onmogelijk zou zijn voor dieven om hier toe te slaan. Deze nacht waren die gangsters echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Ze sloegen het raam van onze wagen stuk, duwden hem vooruit zodat ze de garagepoort konden forceren en de buit was binnen.”

Sporenonderzoek

Volgens Pieter was het de dieven dan ook specifiek om de inhoud van de garage te doen. “Ze namen mijn koersfiets mee en natuurlijk ook mijn Yamaha R6, een echt beest van een motorfiets. Al de rest lieten ze ongemoeid. Als we alles samen leggen, dan lijkt het duidelijk dat die kerels wisten wat ze moesten hebben en waar ze het moesten halen.”

De politie startte een onderzoek en leden van de recherche kwamen reeds langs voor een sporenonderzoek. Pieter zelf is ondertussen ook gestart met een zoektocht. “Wij zelf kwamen thuis rond 22 uur, wanneer we de wagen tegen de garagedeur plaatsten”, vertelt Pieter.

“Het was de buurman die ons kort na 4 uur wakker belde om te zeggen dat onze garagedeur openstond en de inhoud was verdwenen. Ik hoop dan ook dat iemand uit de brede regio ergens camerabeelden heeft van die 6 uren. Wie weet kunnen we daarop een bestelwagen of een takelwagen zien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten