Inbrekers stelen 30 jaar oude Mercedes

Richard Empis hoopt dat zijn gestolen wagen snel teruggevonden wordt. © GF
Redactie KW

Inbrekers verschaften zich woensdag 7 oktober een toegang tot de woning van Richard Empis (64) langs de Louis Leynstraat in Rumbeke en gingen onder andere aan de haal met een dertig jaar oude Mercedes 300 SL. “Die wagen is heel speciaal voor mij, mijn lievelingetje.”

Woensdagavond merkte Stefan Empis bij thuiskomst van zijn werk op dat er in de woning van zijn ouders langs de Louis Leynstraat was ingebroken. De garagepoort stond er open en een dertigjarige Mercedes 300 SL was verdwenen.

“De inbraak moet overdag hebben plaatsgevonden. We waren niet thuis en dat moeten de inbrekers blijkbaar geweten hebben. Ze zijn wellicht over een poortje geklommen en hebben zich zo een toegang verschaft tot de woning”, aldus de 64-jarige Richard Empis.

In de woning namen de inbrekers enkele laptops en wat IT-apparatuur mee. In het huis vonden ze ook de sleutel van de Mercedes. “Vanaf toen was het voor hen niet moeilijk om met de Mercedes aan de haal te gaan. De auto is het laatst gezien door camera’s op de autosnelweg in Gent”, aldus Richard.

Champagnekleurig

De champagnekleurige Mercedes 300 SL werd ongetwijfeld al door vele autoliefhebbers opgemerkt. “De ruitenwissertjes bevinden zich op de koplampen vooraan en ook het kleur is erg opvallend. In de deur aan de passagierszijde zit een deuk”, aldus de eigenaar.

Empis hoopt alvast dat zijn wagen teruggevonden wordt. “Ik rijd er quasi elke dag mee. Voor mij is de wagen echt speciaal. Na dertig jaar is hij nog steeds in uitstekende staat. Het is echt mijn lievelingetje.” De familie stapte inmiddels naar de politie. Daar werd een proces-verbaal opgesteld waarna er ook een sporenonderzoek werd uitgevoerd. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier