Inbrekers slaan toe in vier bedrijven in Oostende

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In Oostende werd in de industriezone ingebroken bij vier bedrijven. Er werd elektronisch materiaal gestolen en een voertuig.

In de Hooggeleedstraat, in de industriezone in de wijk Konterdam, sloegen inbrekers tijdens de nacht van zaterdag op zondag toe. De Hooggeleedstraat, een doodlopende straat notabene, herbergt een tiental bedrijven waaronder de verbrandingsoven van IVOO en het containerpark van de stad. In vier van de aanwezige bedrijven op de site hebben inbrekers zich toegang verschaft tot de gebouwen. De inbraken werden zondagmorgen omstreeks 7.50 uur opgemerkt. Daarop werd meteen de politie verwittigd. “Eerst was sprake van drie bedrijven, maar zondagmiddag meldde zich nog een vierde bedrijf”, vertelt commissaris Katrien Jonckheere van de Oostendse politie. Bij het vierde bedrijf was de omheining doorgeknipt, maar daar lijkt op het eerste zicht niets gestolen te zijn. Bij de andere drie bedrijven werden de burelen doorzocht. Eén van de bedrijven is erg zwaar getroffen. Daar werden de laptops gestolen en werden ook alle werfvoertuigen doorzocht. Alles wat de inbrekers dachten te kunnen gebruiken werd meegenomen en in een ander werfvoertuig geladen. Met dat voertuig namen ze vervolgens de vlucht. Via het Track & Trace systeem konden onze diensten het voertuig in de voormiddag aantreffen. Uiteraard leeg.”

Vlakbij bevindt zich ook de schietstand van de Oostendse politie en ook de hondenbrigade heeft er zijn onderkomen. Dat bewijst dat de inbrekers niets ontzagen. “Momenteel is er nog geen spoor van de daders, maar we doen alles om ze te pakken te krijgen. Het labo van de Federale politie kwam ter plaatse om een sporenonderzoek te verrichten. Ook het voertuig werd onderzocht op sporen. Via camerabeelden proberen we nu een zicht te krijgen op de daders. Het onderzoek is lopende”, aldus de commissaris. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor inbraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier