Inbrekers slaan toe in De Drie Wijzen: “Gelukkig ging ik al naar de bank met de kassa”

De Drie Wijzen aan de Kerkstraat in Kuurne. © OV
Redactie KW

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden ingebroken bij vzw De Drie Wijzen in Kuurne. Het grootste deel van de kassa na de drukke Ezelsfeesten was niet langer aanwezig, maar toch slaagden de inbrekers erin enkele duizenden euro’s buit te maken. “Dit komt toch wel als een schok”, klinkt het bij de voorzitter van de vzw.

De terrassen van vzw De Drie Wijzen in de Kerkstraat in Kuurne zaten afgelopen weekend vaak afgeladen vol. De Ezelsfeesten en de bijhorende braderie zijn voor de vereniging en de Oxfam-Wereldwinkel elk jaar erg belangrijk. En dat hebben ook mensen met minder goede bedoelingen gezien.

In de nacht van dinsdag op woensdag slaagden onbekenden erin om binnen te raken in de winkel van De Drie Wijzen. “Ze doorzochten alles, zowel beneden als boven, en gingen aan de haal met contant geld, waardebonnen van Oxfam en twee laptops”, vertelt de voorzitter van De Drie Wijzen. “Aan de deur beneden is geen schade, maar boven hebben ze wel een kast geforceerd om cash geld te vinden.”

Klacht ingediend

Gelukkig voor de werking was het grootste deel van de kassa na het drukke weekend al naar de bank gebracht. “Dat had ik maandagochtend al gedaan. Anders was het voor ons natuurlijk een pak erger geweest“, aldus de voorzitter. “Maar toch, het verlies loopt toch al snel op tot een paar duizend euro. Wie dit zou kunnen gedaan hebben? Geen idee… Wij hebben alleszins klacht ingediend bij de politie.”

De winkel is wel opnieuw open en de werking gaat verder zoals voorheen. “Voor ons is dit voorval natuurlijk een schok. We gaan als groep zeker nadenken over beveiliging en onderzoeken welke maatregelen we kunnen nemen om dit in de toekomst te vermijden“, besluit de Drie Wijzen-voorzitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier