Inbrekers slaan toe bij kinderkledingwinkel Poplin in de Madonna

Karen Deglorie (35) van Poplin bij de leeggeroofde rekken van haar winkel. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

In kinderkledingwinkel Poplin in de Mangelaarstraat in het Langemarkse gehucht de Madonna werd er zondag of de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader of daders vernielden een rolluik, boorden het slot uit de winkeldeur en gingen aan de haal met de volledige nieuwe collectie.

Poplin is een winkel met baby- en kinderkledij voor kinderen tot 12 jaar. De winkel ligt op de hoek van de Mangelaarstraat met de Gistelhofstraat in de Madonna, een gehucht in de gemeente Langemark-Poelkapelle, achter de woning van zaakvoerster Karen Deglorie (35) en haar man Jonas Vannoote (38). Maandagmorgen zag Karen dat de rekken van haar winkel helemaal leeggeplunderd waren. “De inbraak moet gebeurd zijn tussen zondagnamiddag 16 uur en maandagochtend 7 uur”, vertelt Karen, die naast het runnen van haar winkel ook nog werkt voor Familiehulp. “Normaal is de winkel alleen open op woensdag, vrijdag en zaterdag, maar maandag moest ik er nog even zijn om een bestelling via de webshop op te volgen. Toen merkte ik dat alles van de nieuwe collectie weg was.”

Rolluik geforceerd

De winkel is landelijk gelegen, waardoor de dader of daders ongemerkt hun gang konden gaan. “Ze hebben het rolluik eruit gehaald en het slot van de deur open geboord”, vervolgt Karen. “Voor zover we weten zijn we het enige slachtoffer in de regio. We kunnen moeilijk begrijpen waarom ze het op ons gemunt hebben. De kleertjes zijn dan wel van bekende merken als Sturdy en Vinrose, maar dat is nu ook niet het luxe segment. Het is ook maar een klein winkeltje dus zo’n grote buit is er hier ook niet te vinden. We hebben ons ook al het hoofd gebroken of we recent nog verdachte bezoekers gehad hebben in de winkel, die eventueel op verkenning kwamen, maar we hebben echt niets vreemds gemerkt.”

Zondagnacht

Zondagnamiddag was het gezin van Karen in de namiddag weg. “Ik had om 16 uur nog de winkel binnengegaan om iets klaar te leggen voor maandag. Toen was er nog niets aan de hand. Toen we ’s avonds thuiskwamen merkten we ook niets, dus we vermoeden dat het zondagnacht gebeurd is”, vertelt Karen, die ook mama is van Linde (5) en Merel (3). “We hebben hen nog niet verteld dat we dieven over de vloer gehad hebben. Ze zouden er misschien nog wakker van kunnen liggen.”

Confronterend

Karen begon pas een drietal jaar geleden met de verkoop van kinderkledij. “Ik doe eigenlijk voornamelijk home party’s met kinderkledij. Dat heeft door corona lang stilgelegen, maar ondertussen verliep dat weer goed. Recent heb ik ook een webshop opgestart. Het is schrikken als je plots ziet dat al je werk van de afgelopen drie jaar weg is. Er zit daar veel werk en tijd in. Als je dan ziet dat iemand dat gewoon meepakt, dan is dat heel confronterend.”

Verdachte voertuigen

Via Facebook deed Karen een oproep naar mensen uit de buurt om het te melden mochten ze iets verdachts gezien hebben. “Al is het maar een verdachte auto of bestelwagen of zo. Dit is een straat waar er niet veel passage is. Als er auto’s passeren dan zijn het meestal mensen die hier in de buurt wonen. Voorlopig kregen we nog geen concrete tips maar enkele buren willen wel de beelden van hun beveiligingscamera’s ter beschikking stellen. Hopelijk levert dat iets op.”

Webshop offline

Ondertussen moest ze wel al de webshop offline halen. “Alles is weg, dus er valt niets meer te verkopen. De nieuwe collectie was net geleverd in september. Dat zijn kleren die een jaar voordien al besteld geweest zijn. Die kun je niet zomaar weer inkopen. Sommige stukken kunnen al uitverkocht zijn. Momenteel ben ik nog niet zeker of en wanneer we de draad weer kunnen oppikken, maar ik bedank alvast de klanten voor hun begrip en medeleven. We krijgen heel wat lieve reacties via sociale media”, besluit Karen. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.