Het incident vond maandagavond plaats, op de sluitingsdag van de juwelier. Onbekenden klommen op het plat dak van de woning, aanpalend aan de handelszaak, en hebben een raam op het eerste verdiep opengebroken om langs die weg de woning te betreden. Kort na 20.30 uur kwamen de zaakvoerders thuis en stelden ze de inbraak vast, waarna de politie werd ingelicht.

Zaakvoerders: "Mentaal enorm moeilijk"

"We zijn nog volop bezig met het opmeten van de schade, maar je kan zeker stellen dat die aanzienlijk is", klinkt het bij de aangeslagen zaakvoerders. "Ze hebben heel veel meegenomen, maar ook mentaal is dit enorm moeilijk voor ons. We hebben onze zaak al 35 jaar en hadden ruim 20 jaar geleden al eens een voorval, maar dit komt hard aan. De politie is volop bezig met een onderzoek, maar het wordt natuurlijk niet eenvoudig om de daders te vinden. Daar moeten we geen tekeningetje bij maken..."

"Onze ploegen zijn volop bezig met een buurtonderzoek en het labo was ook al ter plaatse voor een sporenonderzoek", bevestigt Annemie Wittesaele, woordvoerder van politiezone Kouter.