Inbrekers scheuren kantinedeur letterlijk uit de muur bij KSV De Ruiter in Roeselare

De inbrekers schuwden geen geweld. © SB
Redactie KW

Zaterdagmorgen tussen 7.00 uur en 7.45 uur werd er ingebroken in de kantine van het tweede voetbalterrein van KSV De Ruiter. De daders gingen bijzonder driest te werk en beukten de toegangsdeur in. Ze deden dat met zo veel geweld dat de muur rond de deur zowel langs binnen als buiten gescheurd is.

Sportief verantwoordelijke Gino Vanhaelewyn: “Onze kantine-uitbater Francky vertrok om 7.00 uur terug huiswaarts nadat hij de koffieautomaten in gang had gezet. Hij ging zijn vrouw oppikken. Na ongeveer drie kwartier keerde het koppel terug en stelden ze de drieste inbraak vast.”

Volgens de eerste vaststellingen van de politie werd er niks gestolen maar probeerde men wel het televisietoestel mee te nemen. De schade is wel heel groot. De stadsdiensten, die eigenaar zijn van de gebouwen, hebben ondertussen al een groot plakkaat voor de deur geplaatst en zullen wellicht maandag starten met de herstellingswerken.

“Het is niet de eerste keer dat er ingebroken wordt in de kantine. Naar mijn weten is het al de zesde of zevende keer. Vandaar dat we opnieuw bij het stadsbestuur gaan aandringen om camerabewaking op dit afgelegen terrein aan de Izegemse Aardeweg. Eerstdaags gaan we hierover praten met burgemeester Kris Declercq en sportschepen José Debels.”

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier