Inbrekers rukken brandkast uit de muur in brasserie Brugge die Scone

Het is in elk geval opmerkelijk dat de daders erin slaagden schijnbaar ongezien en alleszins ongehinderd weg te komen met de zware kluis op deze locatie in het toeristische hart van de stad. © foto PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Horecazaak Brugge die Scone, aan de Rozenhoedkaai, kreeg vorige week zondag inbrekers over de vloer. Ze slaagden erin een zware brandkast uit te muur te rukken en mee te nemen.

De medewerker die vorige week zondagmorgen, 27 oktober, aankwam bij brasserie Brugge die Scone om de zaak te openen en de werkdag aan te vatten, deed een opzienbarende ontdekking. Het deurslot bleek geforceerd en toen hij de zaak binnenstapte, bleek de brandkast met cash geld verdwenen. “Die nochtans zware kluis was uit de muur gerukt”, vertelt Vera Vandevelde, de eigenares van de zaak.

Ze is sinds enkele jaren overigens ook eigenares van restaurant Tom Pouce op de Burg. “We weten ongeveer hoe het gegaan is doordat de camera’s hun werk hebben gedaan, de inbraak werd dus gefilmd. De inbrekers slaagden erin de brandkast naar buiten te sleuren. Uiteraard is dit een grote schok voor mijn man en ik en voor de medewerkers in de zaak.”

Zaak in onderzoek

De eigenares kan of wil verder niet al te veel details geven over de inbraak en over de buit. Bij de lokale politie bevestigen ze intussen wel de inbraak. “Het slot van de deur werd geforceerd en de dieven zijn gaan lopen met een brandkast/sluis”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. “De feiten hebben zich voorgedaan op zondag 27 oktober omstreeks 06.20 uur ‘s morgens. De zaak is in onderzoek; de daders zijn nog niet gevat.”

Het is in elk geval opmerkelijk dat de daders erin slaagden schijnbaar ongezien en alleszins ongehinderd weg te komen met de zware kluis op deze locatie in het toeristische hart van de stad.

(PDV/ foto PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier