Inbrekers profiteren van storm Odette en gaan op strooptocht in Kortrijk en Bissegem

Storm Odette trok dit weekend over het land en liet een spoor van vernieling achter. Iedereen zocht beschutting voor de wind en regen en daar maakten onbekenden in Kortrijk handig gebruik van. Ze trokken op strooptocht en viseerden hierbij vooral de horeca.

In Bissegem gingen inbrekers erg driest te werk in de gebouwen van voetbalclub KRC Bissegem. © CLL

Een horecazaak nabij de Sint-Maartenskerk opende vrijdagmorgen de deuren met een stevige kater. Onbekenden hadden er tijdens de nacht via de voordeur ingebroken. Ze gingen er aan de haal met enkele flessen alcohol, een laptop, twee iPads en enkele bankkaarten.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag probeerden onbekenden tot drie keer toe in te breken in verschillende horecazaken. Café West-Vlaanderen en Café Leffe deelden beiden in de brokken al raakten de inbrekers niet binnen.

Eethuis Petit Paris, nabij het Sint-Michielsplein, kreeg dan weer ongewenst bezoek in de nacht van zaterdag op zondag. Via een raam in een deur, die toegang geeft op de keuken, konden ze het pand betreden en gingen ze er aan de haal met de inhoud van de kassa.

Inbraken bij KRC Bissegem

In Bissegem gingen inbrekers dan weer erg driest te werk in de gebouwen van voetbalclub KRC Bissegem. De materiaalman van de club opende zondagmorgen om 6 uur de deuren van de chalet met daarin de kleedkamers en zag meteen de ravage. Onbekenden hadden zich toegang verschaft tot het gebouw en doorzochten ieder hoekje. Daarbij richtten ze voor duizenden euro’s schade aan en maakten slechts één laptop buit. Volgens de voorzitter van de club was het de daders vooral om geld te doen, geld dat er nooit te vinden is.

Thomas Detavernier, woordvoerder voor politiezone Vlas, bevestigt de feiten. “Na iedere melding werden meteen de nodige vaststellingen gedaan en werd een sporenonderzoek uitgevoerd” klinkt het. “Een dossier werd voor iedere zaak geopend en de nodige onderzoeksdaden worden verricht. Hierdoor kunnen we onmogelijk meer informatie verschaffen. Het is dan ook niet duidelijk of we hier te maken hebben met dezelfde daders en of de zaken met elkaar verband houden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.