Inbrekers plunderen strandbar ‘t Strangegat tijdens afbraak

Voor de tweede keer in anderhalve week tijd is ingebroken in strandbar ‘t Strangegat in Vosseslag bij De Haan. De strandbar is momenteel in afbraak. “Vorige week maandag is al heel wat werkmateriaal geplunderd uit een berghok. Woensdagnacht hebben ze nagenoeg de hele resterende inboedel gestolen, zelfs de Cecemelpasta om chocomelk te maken. Ook de rest van het werkmateriaal is verdwenen”, zegt uitbater Benjamin Vandenberghe (36).

Strandbar ‘t Strangegat. © BB

Hij zag donderdagmorgen de toegangsdeur open staan. Die bleek geforceerd door de inbrekers. “De resterende frisdrank, benodigdheden om koffie te maken, bier, glazen, tassen, bestek, een slijpschijf, enkele vijs- en boormachines, een koevoet en nog tal van kleine zaken zijn verdwenen. Zelfs de Cecemelpasta! Daar ben je als particulier niets mee, want dat kan je alleen gebruiken in een industriële chocomelkmachine. Enkel stellingen en de vuilnisbak zijn blijven staan”, getuigt Benjamin Vandenberghe.

Vorige week maandag was ons berghok al opengebroken. Ook toen waren we al heel wat werkmateriaal gestolen. Dit is een serieuze domper na een nochtans schitterend seizoen.” De uitbater deed voor de tweede keer aangifte bij de politie. “Ik roep horeca-uitbaters die van een particulier Cecemelpasta gepresenteerd krijgen op om alert te zijn en de politie te verwittigen. Je weet maar nooit dat dit naar de daders leidt”, besluit Benjamin.

Hij ging inmiddels al voor 1.000 euro nieuw materiaal kopen om de afbraak van de strandbar ‘t Strangegat verder te zetten. Dat moet tegen 15 oktober gebeuren. Voortaan blijft er niets meer achter.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.