Vrijdagavond werd het noorden van Wevelgem weer opgeschrikt door een aantal inbraken. Toen zoon Zeno Masselis zaterdagvoormiddag thuis kwam in het ouderlijk huis in De Vlasvink, een zijstraat van de Vinkestraat, vond hij het huis helemaal overhoop gehaald. Alle lades van de kasten stonden open, de inhoud ferm dooreen gehaald.

"Wij waren zelf niet thuis", zegt Ulla Bruggeman. "Wij baten een restaurant uit in Ieper, meestal blijven we daar overnachten in het weekend. Zeno was bij zijn oma blijven slapen, je kan je voorstellen hoe hard hij geschrokken is."

De inbrekers maakten het raam van een schuifdeur stuk aan de achterzijde van het huis. Rechts van de vrijstaande villa is een braakliggend stuk land, achteraan een akker, de inbrekers konden vrij hun gang gaan.

"Volgens de politie zoeken inbrekers vooral in de slaapkamer en de woonkamer naar waardevolle spullen. Ze namen eerder kleine zaken mee, geld en juwelen. Wat ze hier buit maakten valt nog mee, dat ze hier vrij hun gang gingen bezorgt me wel kippenvel", zegt een aangeslagen Ulla die haar handen vol had om het huis weer proper te krijgen. "Wat wel vast staat is dat ze door de modder hebben gebaggerd vooraleer naar hier te komen, het huis lag er vol van."

De inwoners, Dominiqiue Masselis en Ulla Bruggeman plaatsten het bericht met een foto van de gebroken schuifdeur op Facebook. Hiermee willen ze andere inwoners erop wijzen dat er opnieuw dergelijke criminelen op pad zijn. De reacties waren niet mals. Een veel gehoorde oproep is om de straatverlichting ook 's nachts te laten branden. Of dat helpt is nog maar de vraag, gezien de inbrekers zich konden verschansen in de duisternis van de tuin.

Op vrijdagavond in de vooravond werd nog tweemaal ingebroken, in de Hoge akker even verderop richting centrum. Het is niet duidelijk of het om dezelfde inbrekers gaat. De politie deed in de drie gevallen een sporenonderzoek.

(SLW)