Inbrekers halen huis overhoop in Veldegem

Redactie KW

“De inbrekers hebben boven alles omgewoeld”, klinkt het bij de bewoners. De foto’s die ze bij hun thuiskomst maakten, spreken boekdelen.

Een gezin uit Veldegem had zich hun thuiskomst na enkele vakantiedagen weg wel anders voorgesteld. Toen ze bij hun huis in de Krakkeweg arriveerden, bleek namelijk dat ze ongewenst bezoek hadden gekregen. Inbrekers hadden er zowat alles overhoop gehaald. “Het ganse bureau en de hele bovenverdieping zijn doorzocht”, zegt Lien Vanbelle (37). “Zelfs in de kinderkamers zijn ze aan de slag gegaan.”

Spaarpotten gestolen

Om binnen te geraken gooiden ze een raam in. Zo klommen ze naar binnen. Ze bleven weg uit de ruimtes waar de buren hen eventueel konden zien. Via het bureau gingen ze naar de trappenhal tot op de bovenverdieping. Ze gooiden alles wat ze vonden op een grote hoop op de bedden. De dieven gingen duidelijk drastisch te werk.

De daders waren op zoek naar geld en juwelen. Alle kostbare sieraden namen ze mee. Maar ook de spaarpotten van de twee kinderen zijn gestolen. “We hebben de kinderen meteen laten ophalen toen we de inbraak opmerkten. Ze zijn behoorlijk onder de indruk van wat er gebeurd is”, zegt Lien.

Intensieve poetsdagen

Ook het koppel zelf is aangedaan. Zij hadden er net enkele ontspannende vakantiedagen op zitten. “We hadden ons huis goed afgesloten en opgeruimd. We hadden dus nooit verwacht om zoiets aan te treffen toen we thuis kwamen. Op dat moment gaan er heel veel verschillende emoties door je heen. We waren kwaad, maar stonden tegelijkertijd aan de grond genageld.”

Ondertussen heeft het koppel er al een intensieve poetsdag op zitten. En zo zullen er wellicht nog een paar volgen. “Ze hebben een enorme wanorde aangericht. Het is een heel karwei om alles op te ruimen. Gelukkig krijgen we hulp van familie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier