Inbrekers die tweede verblijven viseerden aan kust riskeren fikse celstraf

© Stockfoto
Redactie KW

Drie Algerijnen en een Marokkaan staan in de Brugse rechtbank terecht voor zes inbraken, vijf inbraakpogingen en vier diefstallen aan de kust.

De vier twintigers verblijven illegaal in het land en viseerden vooral tweede verblijven aan de kust. Drie van de vier beklaagden werden eind 2019 opgepakt in een tweede verblijf in Middelkerke. De politie viel er binnen na een tip van de buurman. Hij vond het verdacht dat er licht brandde terwijl de bewoonster op dat moment in het buitenland zat. Volgens de procureur hadden de drie er tijdelijk hun “rovershol” van gemaakt.

Actief over hele kust

Bij de inval werd ook heel wat buit aangetroffen van eerdere feiten in onder meer Middelkerke, Koksijde, Oostende, Nieuwpoort en Blankenberge. De vierde verdachte kon later worden gevat. Mehdi A. en Nadir G. hebben de meeste feiten op hun kerfstok en riskeren 40 maanden cel. Marokkaan Zakarea Z. riskeert 30 maanden cel. Voor Sohtab B., die slechts bij één feit betrokken was, vroeg de procureur een jaar cel. De uitspraak volgt op 11 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier