Inbrekers die geklist werden na feiten in Moerkerke riskeren tot vier jaar celstraf

Redactie KW

Drie Albanezen riskeren in de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf voor een reeks woninginbraken. De bende werd toevallig geklist na feiten in Moerkerke.

Op 29 november 2019 gingen inbrekers met een brandkast aan de haal in een woning in Moerkerke. Diezelfde nacht nog werd de wagen van de daders staande gehouden tijdens een verkeerscontrole in Aalter. Naast de brandkast werden in hun koffer ook gestolen juwelen en allerhande inbrekersmateriaal aangetroffen. Verder onderzoek linkte de bende aan vijf inbraken en zeven pogingen daartoe in onder meer Tienen, Aalst, Gent en Neufchâteau. Voor Qazim G. (31), die volgens het parket bij alle feiten betrokken was, vroeg de procureur maandag vier jaar cel. Handlangers Lirim K. (36) en Alush S. (38) riskeren voor hun iets beperktere aandeel respectievelijk 42 en 37 maanden cel. Volgens Patrick Bernard Martens, advocaat van Alush S., werd de koffer van de wagen onrechtmatig doorzocht. “Op het moment dat zij staande werden gehouden was er niet de minste aanwijzing van een misdrijf,” stelde hij. “De politie had ook geen toestemming gevraagd. Mijn cliënt moet dan ook worden vrijgesproken.” G. en K. betwisten de feiten deels. Hun advocaten drongen aan op een mildere straf met uitstel. De uitspraak volgt op 31 juli.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten