Inbrekers bij Strobbe Engineering in Beernem riskeren tot vier jaar cel

Redactie KW

Vier Roemenen staan in de Brugse strafrechtbank terecht voor een reeks inbraken in bedrijven. Het gerecht kwam hen op het spoor na feiten in Beernem. Het openbaar ministerie eist vier jaar effectieve celstraf voor de bendeleider.

Op 17 oktober 2018 gingen inbrekers met 20.000 euro aan werkmateriaal aan de haal bij Strobbe Engineering in Beernem. Dankzij camerabeelden van een voertuig en telefonieonderzoek kon de politie vier Roemenen identificeren. Zij konden worden gelinkt aan nog vijf andere inbraken en twee pogingen daartoe in bedrijven en winkels in onder meer Zonnebeke, Verviers, Kuurne, Deinze en Waregem. “De beklaagden drongen telkens binnen via het dak en hadden het gemunt op duur werkmateriaal”, stelde de procureur maandag in de Brugse rechtbank. “In totaal maakten zij voor meer dan 230.000 euro aan materiaal buit.”

Het openbaar ministerie vorderde respectievelijk vier en twee jaar cel voor vermeend bendeleider Adrian E. (35) en handlanger Catalin M. (33). De beide mannen konden nog niet worden gevat en werden bij verstek berecht. Voor Claudiu A. (29) vroeg de procureur 37 maanden cel. De man kwam zich spontaan aanbieden bij de politie toen hij hoorde dat hij geseind stond. Hij bekende zijn betrokkenheid bij vier feiten. De vierde beklaagde, Liviu V. (31), riskeert 30 maanden cel. Hij was de chauffeur van de bende en liet zich volgens zijn raadsman meeslepen door Claudiu A. De beide mannen werden twaalf jaar geleden in hun thuisland veroordeeld voor een poging tot doodslag. De uitspraak volgt op 31 juli.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier