Inbrekers Ara Dune Hotel ontmaskerd dankzij ANPR-systeem

© belga
Redactie KW

Twee Nederlanders van 26 en 34 jaar zitten in de cel op verdenking van een inbraak in het Ara Dune Hotel in de Duinhoekstraat in De Panne.

Op 23 augustus braken ze binnen en stalen ze 3.000 euro uit een kluis. De twee werden maandag geklist dankzij het ANPR-camerasysteem van de politie Westkust. Ze reden opnieuw rond in De Panne met de bedoeling ergens te gaan inbreken.

Bij de inbraak van 23 augustus waren beide mannen gehuld in bivakmutsen en hadden ze allerhande inbrekersmateriaal bij zich, waaronder koevoeten. In het hotel werd bij nacht heel wat schade aangericht, enerzijds om binnen te raken en anderzijds om de kluis open te krijgen.

Inbrekersmateriaal

De buit was niet min. De nummerplaat van het Nederlandse voertuig werd opgemerkt in de buurt en een onderzoek werd opgestart. Intussen werd de nummerplaat ingegeven op het netwerk van ANPR-camera’s van de politiezone, waarbij het systeem een melding geeft als het voertuig de zone binnenrijdt.

Dat was maandag het geval. De politie snelde het voertuig achterna en kon de twee staande houden. In hun auto werd heel wat inbrekersmateriaal aangetroffen. Het vermoeden bij de speurders is dat het duo uit de regio van Utrecht opnieuw een inbraak beraamde in De Panne.

Beide verdachten lossen echter weinig tijdens de verhoren en lijken evenwel doorwinterde criminelen. Waarom ze zich zo ver verplaatsen om in te breken, is niet duidelijk en wordt onderzocht. Beiden zijn dinsdag in de late namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot hen aan te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier