Inbrekers aan het werk in Oostende

Op het Wapenplein hielden inbrekers lelijk huis in een restaurant. © JRO
Redactie KW

In Oostende is woensdagnacht op verschillende plaatsen ingebroken. Of het om dezelfde daders gaat is nog niet duidelijk.

In de Dr. Eduard Moreauxlaan sloegen dieven een raam in om zich zo toegang te verschaffen tot een benzinestation. Hoewel de daders opgeschrikt werden door het inbraakalarm, konden ze toch nog een aantal fardes sigaretten buit maken. De politie vroeg de camerabeelden op. Het onderzoek loopt.

Op het Wapenplein werd donderdagochtend vastgesteld dat er ingebroken werd tijdens de nachtelijke uren. De daders verschaften zich toegang tot het restaurant via de kelderverdieping. Volgens de politie richtten de daders heel wat schade aan. Wat de buit precies is, is momenteel nog onduidelijk. De politie voerde een sporenonderzoek uit die verder onderzocht worden door het labo van de Federale politie.

Ook in twee huizen werd ingebroken tijdens de nacht van woensdag op donderdag. In de Mariakerkelaan werd een poging gedaan tot inbraak. Er zijn duidelijke sporen in het raamwerk. De dieven geraakten echter niet binnen. De politie stelde een proces-verbaal op. In het Dwergenpad geraakten inbrekers wel binnen in een woning. De bewoners waren korte tijd afwezig tijdens de inbraak. Er werden diverse juwelen buit gemaakt.

Ook in het Rust- en Verzorgingstehuis Sint Monica in de Ooievaarslaan werd ingebroken. Wat precies gestolen werd is momenteel nog niet duidelijk. Ook daar voerde het labo een sporenonderzoek uit.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier