Inbrekers aan het werk in ICT-lokaal van Torhoutse school

De glazen deur van de school sneuvelde tijdens de inbraak. © foto Kurt
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Vrijdagmorgen werd een inbraak vastgesteld in de Papebrugstraat in Torhout.

Onbekenden konden de school betreden door op de glazen toegangsdeur te stampen tot deze verbrijzeld was. Zij baanden zich een weg tot bij het ICT-lokaal, waar ze enkele hoofdtelefoons en laptops meenamen.

In de Papebrugstraat zijn meerdere scholen gelegen, maar de inbraak zou plaatsgevonden hebben in de kleuterafdeling van Scholengroep Sint-Rembert. Dit onderdeel van De Oefenschool bevindt zich, samen met het eerste en tweede leerjaar, in de Papebrugstraat. De andere klassen van de lagere school bevinden zich in de Bruggestraat.

In totaal zou het om negen laptops en een tiental hoofdtelefoons gaan. Er stonden nog heel wat computers in het lokaal, maar die bleven onaangeroerd. De school wil tegen maandag absoluut over het nodige materiaal en een nieuwe toegangsdeur beschikken. Dan starten namelijk de eerste lessen na de kerstvakantie, met onder meer enkele jonge nieuwkomers.

De ingang van de peuterafdeling is duidelijk zichtbaar langs de Papebrugstraat.
De ingang van de peuterafdeling is duidelijk zichtbaar langs de Papebrugstraat.© foto Kurt

De politie is met een sporenonderzoek bezig en kreeg de camerabeelden van de school overhandigd. Opvallend: het getroffen ICT-lokaal bevindt zich niet vlakbij de vernielde toegangsdeur. Het is dus niet ondenkbaar dat de dader(s) de weg kenden binnen het gebouw.

“Er zijn inderdaad oude laptops gestolen, die voor ons wel nog bruikbaar waren, net als enkele hoofdtelefoons”, bevestigt algemeen directeur Ann Stael. “Jammer genoeg is ook de linkse glazen toegangsdeur van de school en opvang zwaar beschadigd. Verder lijkt er geen schade te zijn, dus gingen ze vermoedelijk gericht op zoek naar pc’s.”

“Ondertussen heeft onze eigen technische dienst – op hun laatste vakantiedag – de deur voorlopig veilig dichtgemaakt. De inbraak werd vanmorgen overigens vastgesteld door de mensen van de kinderopvang, die vandaag zo’n veertig kinderen te gast hadden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier