Inbrekers aan de haal met bestelwagen: “Geen geld om andere wagen te kopen”

Bedrukte gezichten bij Diederik Soenens en echtgenote Natascha Van de Kerckhove. Nadat inbrekers hun Mercedes Vito beschadigden tijdens hun vlucht is het voertuig onberijdbaar verklaard. © LV
Redactie KW

Diederik Soenens en zijn echtgenote Natascha Van de Kerckhoven kregen midden in de nacht inbrekers over de vloer in hun woning langs de Onafhankelijkheidsstraat in Wervik. Het koppel woont in de buurt van sportcentrum De Pionier waar camera’s hangen. Volgens de beelden gaat om vier jongeren. Drie verplaatsten zich te voet, ééntje met de fiets. Er werden heel wat waardevolle spullen ontvreemd en de daders vluchtten weg met de oranje Mercedes Vito van het jonge gezin.

De bestelwagen werd daags na de feiten teruggevonden in de omgeving van de rotonde in de Kruisekestraat. De bestuurder reed tegen een duiker waarbij de motor onherstelbaar werd beschadigd. “Bedankt om een jong werkend gezin met vier kinderen in de shit te steken”, stond te lezen op de Facebookpagina van het koppel. “We vragen dan ook om zoveel mogelijk ons bericht te delen. De daders waren met vier: drie te voet, een met de fiets.” Diederik Soenens is er alvast het hart van in.

“De dieven sloegen toe in het holst van de nacht. Het was mijn echtgenote die ‘s anderendaags de inbraak vaststelde. De garage werd doorzocht, net als de living en de keuken. De dieven drongen de woning binnen via de garagedeur die wijd open stond. Er zijn heel wat waardevolle spullen gestolen. Onder meer een laptop, mijn mobieltje en mijn portefeuille plus de sleutels van onze woning. Een andere laptop en de handtas van Natascha lieten ze ongemoeid. Misschien dat die gasten op de loop gingen toen Natascha opstond om boven naar het toilet te gaan.”

“In al onze miserie nog een proces-verbaal aangesmeerd!”

Diederik werkt als grondwerker bij Verfaille-Leroy in Zillebeke. Natascha is tewerkgesteld in de Aldi in Geluwe. Het koppel heeft het naar eigen zeggen financieel niet makkelijk nadat Diederik als zelfstandige failliet ging. Zowel Diederik als zijn echtgenote hebben elk twee kinderen uit een vorig huwelijk. Het echtpaar huwde vorig jaar in maart. Halfweg mei verwachten ze hun vijfde kindje. Eind van deze maand verhuizen Diederik en Natascha naar een ruimere huurwoning wat verderop in de buurt. “Wegens de gezinsuitbreiding kochten we onlangs de tweedehands bestelwagen“, zegt Diederik.

“We kregen daarbij nog te kampen met onverwachte herstellingskosten en nu wordt ons voertuig door de crash onberijdbaar verklaard. We hebben gewoonweg geen geld om een andere wagen te kopen. Dit is om met je hoofd tegen de muur te lopen. Van de politie kregen we ook al niet veel steun. Ik krijg zelfs een pv aangesmeerd. Onze bestelwagen was nog niet ingeschreven op het moment dat het voertuig kort na de inbraak op de openbare weg werd aangetroffen. Het was onze bedoeling om de bestelwagen zo vlug mogelijk te laten inschrijven. Die kans kregen we niet. Het voertuig stond op onze oprit en ik had er nog geen kilometer mee gereden. Dit is werkelijk frustrerend. Enkele dagen na de inbraak greep er in Zonnebeke eveneens een inbraak in een woning vast. Blijkbaar gaat het om dezelfde daders, al wil of kan de politie ons dat niet bevestigen. Een buurtbewoner vertelde ons dat hij kort voor de feiten vier jonge gasten zag slenteren in de wijk. Ze gedroegen zich vreemd en keken in verschillende wagens naar binnen. Hopelijk levert ons facebookbericht bruikbare tips op. Hoe het nu verder moet zonder wagen, weten we niet.”

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier