Eind mei 2017 pleegde de beklaagde meerdere diefstallen, onder andere van schoenen en kleding. Bij een inbraak in een supermarkt ging hij aan de haal met sigaretten en alcoholische dranken. In een hotel in Blankenberge sloeg Koen V. zijn grootste slag. Tijdens de verbouwingen van het Aquilon Boutique Hotel maakte hij immers maar liefst 15 televisietoestellen buit.

De Blankenbergenaar werd door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten, maar zijn vrijheid was van korte duur. Op 18 oktober pleegde hij al een nieuwe inbraak in de muziekschool en zag een getuige hoe hij met een schroevendraaier aan de deur van een appartementsgebouw stond te prutsen. Sindsdien zit de beklaagde opnieuw in voorhechtenis.

Ik wil een volwaardige papa zijn, geen drugsverslaafde loser

Ondanks het uitgebreide strafblad van Koen V. bepleitte zijn advocaat Kris Vincke toch een voorwaardelijke straf. De verdediging legde uit dat de Blankenbergenaar steeds toesloeg onder invloed van alcohol en speed, maar dat hij ondertussen drugsvrij is. "Ik wil een volwaardige papa zijn, geen drugsverslaafde loser", zei de beklaagde zelf.

Ten slotte moest een 55-jarige Blankenbergenaar zich verantwoorden voor heling van twee gestolen tv-toestellen. Het OM vorderde acht maanden cel, maar de verdediging van Didier D. vroeg om een werkstraf op te leggen.

De rechter doet op 20 april uitspraak.

(BELGA)

Eind mei 2017 pleegde de beklaagde meerdere diefstallen, onder andere van schoenen en kleding. Bij een inbraak in een supermarkt ging hij aan de haal met sigaretten en alcoholische dranken. In een hotel in Blankenberge sloeg Koen V. zijn grootste slag. Tijdens de verbouwingen van het Aquilon Boutique Hotel maakte hij immers maar liefst 15 televisietoestellen buit.De Blankenbergenaar werd door de raadkamer onder voorwaarden vrijgelaten, maar zijn vrijheid was van korte duur. Op 18 oktober pleegde hij al een nieuwe inbraak in de muziekschool en zag een getuige hoe hij met een schroevendraaier aan de deur van een appartementsgebouw stond te prutsen. Sindsdien zit de beklaagde opnieuw in voorhechtenis.Ondanks het uitgebreide strafblad van Koen V. bepleitte zijn advocaat Kris Vincke toch een voorwaardelijke straf. De verdediging legde uit dat de Blankenbergenaar steeds toesloeg onder invloed van alcohol en speed, maar dat hij ondertussen drugsvrij is. "Ik wil een volwaardige papa zijn, geen drugsverslaafde loser", zei de beklaagde zelf.Ten slotte moest een 55-jarige Blankenbergenaar zich verantwoorden voor heling van twee gestolen tv-toestellen. Het OM vorderde acht maanden cel, maar de verdediging van Didier D. vroeg om een werkstraf op te leggen.De rechter doet op 20 april uitspraak.(BELGA)