Inbreker krijgt twee jaar cel nadat vader en zoon hem overmeesteren in Gistel

© Stockfoto
Redactie KW

Een 41-jarige Bulgaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor inbraak.

Op 29 november drong Ivo M. omstreeks 13 uur binnen in een woning langs de Oostendsebaan in Gistel. Toen de overburen – een vader en zijn zoon – glasgerinkel hoorden verwittigden ze de politie. In afwachting van hun komst besloten de melders nog een kijkje te gaan nemen in hun bestelwagen. Het volgende moment zagen ze een man, Ivo M., in een zwart joggingpak naar buiten wandelen.

Ze besloten hem te volgen, maar toen die hen in de gaten kreeg, zette hij het op een lopen. Hij vluchtte weg achter een bedrijfsgebouw, maar daar konden de vader en zijn zoon hem insluiten. De twee wierpen zich op de verdachte – een potige kerel van ruim 100 kilogram – en werkten hem tegen de grond. Ze hielden hem in bedwang tot de politie arriveerde.

Verder onderzoek wees uit dat M. eerder al veroordelingen opliep en de nacht voordien samen met zijn Bulgaarse kompaan Neshko D. (45) vanuit Engeland naar België was afgezakt om de feiten te plegen. D. kon evenwel nooit worden aangetroffen en kreeg bij verstek een jaar cel. Op aangeven van M. werd de buit – een partij juwelen – teruggevonden op een bedrijventerrein in de buurt van de feiten. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten