Inbreker gevat nadat alerte buren zien dat garagepoort open staat

Redactie KW

In de Troonstraat in Mariakerke bij Oostende is dinsdagmorgen omstreeks 9.30 uur een inbreker betrapt en opgepakt in een woning. Het gaat om een 37-jarige Oostendenaar.

De politie werd naar eigen zeggen verwittigd door omwonenden die zagen dat de garage van een woning op een kier stond. Nochtans waren de bewoners niet aanwezig. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse met meerdere combi’s en stootte op de inbreker, in de garage. Volgens commissaris Kris Allary van de politie van Oostende was de man in het bezit van inbrekersmateriaal en een gestolen fiets. Hij werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket, die nog moet beslissen over een voorleiding bij de onderzoeksrechter met het oog op een aanhouding.

Ook maandag werd een inbraak vastgesteld, in de Nieuwpoortsesteenweg. Volgens de commissaris werd de algemene toegangsdeur van een pand ingetrapt en een klink afgebroken van een ruimte, om vervolgens een sleutelbos te stelen. Of dezelfde dader verantwoordelijk is, zal onderzoek moeten uitwijzen.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier