Inbreker gevat in Westkapelle na klopjacht

Redactie KW

Het federale en lokale politiekorps van Damme/Knokke-Heist hebben een 25-jarige inbreker gevat na een urenlange klopjacht met onder meer een helikopter en speurhonden. De man stal geld en juwelen.

In de villawijk Maaiken in de Knokse deelgemeente Knokke-Heist werd op zaterdag 15 februari in de vroege middag in twee woningen ingebroken. Een toevallige politiepatrouille zag rond half drie een man wegvluchten bij een van de woningen en zette de achtervolging in. De verdachte kon ontkomen waarop een ware klopjacht op poten werd gezet. De lokale politie zette alle invalswegen rond Westkapelle af om te voorkomen dat de man zou ontkomen. Het Brugse parket gaf toestemming aan de federale politie om een helikopter en enkele speurhonden op te trommelen om zo de hele wijk uit te kammen. Even voor 18 uur, na zo’n 3 uur intensief speurwerk, werd de verdachte aangetroffen in een tuinhuis, waar hij zich had verstopt. De man, die zelf beweert een 25-jarige Marokkaan te zijn maar geen papieren bij heeft, wordt momenteel ondervraagd en wordt wellicht vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Het parket zal dan om zijn aanhouding vragen.

Geen onbekende

De twintiger droeg een deel van de buit bij zich die in een van de twee woningen was gestolen. Het zou om geld en juwelen gaan. Hij is geen onbekende voor het gerecht en werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten in andere arrondissementen in ons land.

Tot slot wil het parket het harde en goeie werk van de lokale en federale politie benadrukken. (TR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.