Op woensdag 27 september 2017, omstreeks 09.15 uur, kreeg de politiezone Vlas via een alerte getuige de melding dat er een inbraak aan de gang was in een tuinhuis van een woning in de Sint-Antoniusstraat in Kortrijk. De melder had een verdacht persoon opgemerkt die over de omheining rond de woning aan het klauteren was en besloot daarop de politie te alarmeren via 101.

De verdachte slaagde echter niet in zijn inbraakpoging, vluchtte weg maar botste daarbij op een tweede getuige. Die getuige herkende de verdachte van een vorige, wel geslaagde inbraak in de Sint-Antoniusstraat. Toen verdween voor een paar duizend euro aan materiaal uit een garage. De verdachte was zichtbaar op de camerabeelden van de eigenaar van de garage.

De politieteams waren snel ter plaatse en startten een zoekactie op basis van de beschrijving van de verdachte. Kort daarna werd de verdachte via het cameranetwerk in de Kortrijkse binnenstad gespot in de Zwevegemsestraat. De politieteams konden de verdachte oppakken in de Nieuwstraat. De verdachte man, afkomstig uit Harelbeke, is gekend bij politie en justitie. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden.