Alle feiten speelden zich van mei tot juli af in Oostende. Bij een van de woninginbraken ging Nassim A. op 17 juni onder andere aan de haal met een portemonnee uit een handtas. De volgende dag liet hij een gestolen fiets achter aan het ziekenhuis. Op de camerabeelden kon de portemonnee met bloemetjesmotief van het slachtoffer duidelijk herkend worden. De verdachte werd uiteindelijk op 19 juli aangehouden.

Met mondjesmaat bekende A. zijn betrokkenheid bij de inbraken. Enkel de fietsdiefstal blijft hij betwisten. Volgens meester Mathieu Langerock was zijn cliënt in die periode een beetje op de dool geraakt. Na zijn vrijlating zou hij echter opgevangen worden door zijn moeder in Anderlecht. De verdediging stelde daarom een gepeperde werkstraf voor. "Je bent al bezig van 2000, zijn de straffen misschien niet hoog genoeg?", richtte de rechter zich nog tot de beklaagde.

De rechter doet uitspraak op 5 november.

(BELGA)

Alle feiten speelden zich van mei tot juli af in Oostende. Bij een van de woninginbraken ging Nassim A. op 17 juni onder andere aan de haal met een portemonnee uit een handtas. De volgende dag liet hij een gestolen fiets achter aan het ziekenhuis. Op de camerabeelden kon de portemonnee met bloemetjesmotief van het slachtoffer duidelijk herkend worden. De verdachte werd uiteindelijk op 19 juli aangehouden.Met mondjesmaat bekende A. zijn betrokkenheid bij de inbraken. Enkel de fietsdiefstal blijft hij betwisten. Volgens meester Mathieu Langerock was zijn cliënt in die periode een beetje op de dool geraakt. Na zijn vrijlating zou hij echter opgevangen worden door zijn moeder in Anderlecht. De verdediging stelde daarom een gepeperde werkstraf voor. "Je bent al bezig van 2000, zijn de straffen misschien niet hoog genoeg?", richtte de rechter zich nog tot de beklaagde.De rechter doet uitspraak op 5 november.(BELGA)