Inbreker breekt offerblokken open in basiliek van Dadizele

© JS
Redactie KW

Een indringer verschafte zich in de nacht van zondag op maandag een toegang tot de basiliek en brak er vijf offerblokken open. Een van de offerblokken werd zelf uit de muur gerukt.

Het was de hulpkoster van de basiliek in Dadizele die maandagochtend de inbraak vaststelde. Die bracht ook pastoor André Monstrey op de hoogte. “Een dief is vannacht omstreeks 1 uur via het Rosarium en de achterkant van de basiliek naar binnen geraakt. Dat lukt via een deur die er nog maar recent werd geplaatst”, aldus de pastoor die al bijna dertig jaar in de basiliek werkt en op 1 september op pensioen gaat.

Relikwie gespaard

De indringer had het gemunt op de offerblokken. Die brak hij open of zaagde hij af. Een van de offerblokken werd zelf uit een muur gerukt. “Het is duidelijk dat de indringer materiaal bij zich had. Veel buit heeft hij alvast niet gemaakt. De offerblokken werden zondag nog geledigd. De schade in de kerk is echter groot. Dit is heel pijnlijk en een domper na de mooie eucharistieviering die we vorige week nog beleefden.”

Woensdagavond werd in de Dadizeelse basiliek het relikwie van wijlen paus Johannes Paulus II ingehuldigd. “Ook de offerblok nabij het nieuwe altaar werd opengebroken. Gelukkig bleven de relikwie en de relikwiehouder gespaard.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten