Inbraken in twee handelszaken

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In de nacht van dinsdag op woensdag kregen niet 1 maar 2 handelszaken uit Rekkem ongewenst bezoek. Bij Garage Delbar ging men aan de haal met een aantal wielen, bij Café Central verdween de geldlade. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Het is eerder per toeval dat Tiele Van Simaeys (26), de uitbater van Café Central, de inbraak reeds woensdagmorgen ontdekte. “Na alle heisa en stress van de afgelopen weken en maanden, besloot ik om toch een week te sluiten om wat uit te kunnen waaien” zucht de ondernemer. “Toch kom ik iedere voormiddag nog even kijken of alles in orde is. Het is zo dat ik deze morgen, iets voor 9 uur, bemerkte dat het slot van mijn voordeur was verdwenen. Bij het binnenstappen van het café zag ik niet meteen iets bijzonders, behalve dan dat het scherm van onze kassa was gedraaid. Eerst dacht ik nog dat het misschien mijn vriendin was die het had verplaatst, na een poetsbeurt maar al snel zag ik dat de geldlade verdwenen was. Echt delicaat zijn de dieven alvast niet geweest want de kabel van de lade werd bruut doorgesneden”.

De onbekenden verdwenen met de buit en lieten Tiele achter met behoorlijk wat schade. “We zijn in verlof dus uitgezonderd wat kleingeld gaat er niet veel in de kassa hebben gezeten” gaat hij verder. “De schade daarentegen, die cijfert natuurlijk wel erg snel. Een nieuwe geldlade, de schade aan de deur en aan het slot? Het zijn aanzienlijke kosten die we nu, na de coronasluiting, kunnen missen als kiespijn. We hebben aangifte gedaan bij de politie, die ons wisten te zeggen dat we niet de enige waren die bezoek hadden gekregen. Voorlopig is het raden naar wie hier achter zit maar mocht iemand iets hebben gehoord of gezien, dan vragen we met aandrang om dat te melden. We hopen echt op een getuige, ons café is gelegen op een druk kruispunt dus het zou zomaar eens kunnen”.

Ook bij Garage Delbar, op de grens met Moeskroen, gingen onbekenden aan de haal met een aanzienlijke buit. De wielen van 2 klassewagens verdwenen, voor een totale waarde van meer dan 10.000 euro. Het is onduidelijk of beide zaken met elkaar gelinkt kunnen worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier