Inbraken in lokaal SV Ingelmunster, jeugdlokalen en bij tennisclub De Mandel

Zo vond men de automaten op de vloer van de kantine. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Woensdagmorgen ontdekte een gemeentearbeider dat er was ingebroken in de lokalen van SV Ingelmunster op het sportstadion in Ingelmunster. De inbraak moet dus tijdens de nacht van dinsdag op woensdag zijn gebeurd.

Onbekenden forceerden aan de zijkant een deur, waarna ze terecht kwamen in de kantine van de voetbalploeg. De dieven vernielden de jetonautomaten. “Misschien dachten ze dat er geld in zat, maar het waren enkel heel wat jetons die ze buit konden maken”, zegt Bart Saelens, verantwoordelijke voor de kantine van SV Ingelmunster. “Ze beschadigden nog een tweetal deuren. Ze verdwenen ook met diverse flesjes Aquarius. Toen we verder controleerden bemerkten we buiten uitgedronken flesjes Aquarius tot aan de jeugdlokalen van de Scouts/Chiro Jefri én daarna ook tot aan het gebouw van TC De Mandel.”

Bart Saelens tussen de automaten die intussen al terug recht stonden, nadat hij alles had opgekuist.
Bart Saelens tussen de automaten die intussen al terug recht stonden, nadat hij alles had opgekuist.© FODI

Ook in deze gebouwen geraakten ze binnen. “In de jeugdlokalen verschaften ze zich toegang door vooraan een deur te forceren. In het gebouw van TC De Mandel konden ze binnen geraken door het ruitje te beschadigen. Toen we het bemerkten, lag het ruitje volledig omlaag. Of er daar buit is gemaakt, weet ik niet, aangezien we deze gebouwen niet meer mochten betreden voor sporenonderzoek. Voor onze voetbalclub is dit een groot verlies. Onze automaten kosten duizenden euro’s en beiden zijn nu vernield. De schade is dus heel groot”, zucht Bart.

De dieven deden dus een toer op het gemeentelijk sportstadion, met uitzondering van het hoofdgebouw. Daar werden er geen sporen van inbraak of diefstal vastgesteld.

Het raampje van de tennisclub lag omlaag.
Het raampje van de tennisclub lag omlaag.© FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier