Inbraakgolfje in grensstreek

"Laat een lichtje branden als u het huis uitgaat", klinkt het bij de politiezone Grensleie. © BELGAIMAGE
Redactie KW

Tijdens het kerstweekend kregen Wevelgem, Menen en Rekkem verschillende keren bezoek van inbrekers. Of het om eenzelfde groep daders gaat is niet duidelijk.

In de Irisweg in Menen ontdekten bewoners zaterdagavond rond 18.30 uur de inbraak. De dieven praamden een deur open en doorzochten de woning en garage. In de slaapkamer werden een aantal juwelen gestolen.

Ook Wevelgem kreeg inbrekers over de vloer. In het zwembad in de Vanackerestraat raakten één of meerdere daders in de nacht van zaterdag op zondag tot in de burelen. Die werden doorzocht maar volgens de eerste vaststellingen werd geen buit gemaakt. Eerder zaterdagnamiddag werd ook in de Hellestraat ingebroken. Ook hier werd de volledige woning doorzocht en juwelen en een fototoestel ontvreemd.

In de Korteweg in Ledegem werd zaterdag een raam geforceerd. De politie heeft nog geen zicht op de buit.

Rekkem zwaarst getroffen

De Lauwestraat en omgeving in Rekkem werd zaterdag de hele dag geteisterd door inbrekers. Bij maar liefst zes woningen in de buurt werd gepoogd in te breken. De tuinen aangrenzend aan het sportterrein waren zaterdagochtend veelal slachtoffer, al slaagden de dieven er niet elke keer in binnen te raken. Toch ging men in de buurt aan de haal met ondere andere een televisietoestel, twee laptops, een fototoestel, spelconsole, een volledig gevulde handtas en een som cash geld.

De politiezone Grensleie waarschuwt voor de inbraakgolf. “Lat een lichtje branden in uw woning als je inkopen doet of familie bezoekt”, klinkt het. “Blijkbaar zijn er mensen zonder goede kerstbedoelingen.”

(OV-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier