Inbraak in kantine Camping Cosmos II: “Zoontje slaapt al twee nachten niet uit schrik”

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in de kantine van Camping Cosmos II in de Loviestraat in Westende. “Er is zo’n 350 euro wisselgeld uit de kassa gestolen. Ook de biljarttafel werd opengebroken om de munten te bekomen. Er zat naar schatting 500 euro in”, getuigt uitbater Bjorn de Zwarte (30). “Ons zoontje van 8 heeft al twee slapeloze nachten achter de rug omdat hij bang is dat de inbrekers terug zullen komen.”

Het getroffen gezin. © BB

Samen met zijn vrouw Vanessa Lefevere (35) is Bjorn sinds een viertal maanden uitbater van de cafetaria. “We wonen boven de zaak, maar hebben niets dinsdagnacht gehoord. Onbegrijpelijk”, vertelt Bjorn.

Er waren braaksporen te zien aan een deur, maar uiteindelijk bleken de inbrekers binnengedrongen via een kantelraam. “Ze moeten over verschillendene omheiningen zijn gekropen om hier te raken. Ze waren blijkbaar enkel uit op geld, want onder andere een laptop, een smartphone, tablet en geluidsinstallatie bleven liggen. Gelukkig maar, anders waren we nog een paar duizend euro lichter”, gaat uitbater Bjorn verder.

De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en is een onderzoek gestart.
De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en is een onderzoek gestart.© BB

Er werd een handdoek gebruikt om de biljarttafel open te breken, wellicht om geen vingerafdrukken na te laten. De handdoek bleef achter op de biljarttafel. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en is een onderzoek gestart. “Ik hoop alvast dat het iets oplevert. Na de inbraak is ons zoontje van acht jaar oud erg bang geworden. Hij heeft er al twee slapeloze nachten op zitten en is bang dat de inbrekers terug zullen komen. Het is een heel eng gevoel, als je weet dat er werd ingebroken werd terwijl je boven lag te slapen”, aldus Bjorn.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.