De uitbaters lanceerden maandagochtend naar aanleiding van de inbraak een oproep op hun Facebookpagina naar getuigen. Ze veronderstellen dat de inbrekers via het park van het patersdomein gevlucht zijn naar de Roeselaarsestraat, ter hoogte van de Paterskerk en de Heilig Hartschool. De kassa is een zwarte metalen kist van 40 cm bij 40 cm.

Het is niet de eerste keer dat het café getroffen wordt door een inbraak. Vorig jaar was er vlak voor de opening ook al een incident. Toen werd onder meer de spiksplinternieuwe verwarmingsketel gestolen.

"Wanneer gaat dat hier nu eens stoppen", aldus uitbaatster Patricia Poix. In mei 2019 startte Patricia Poix café De Drie Gezellen op. De horecazaak draait inmiddels op volle toeren, maar toch moest Patricia al verschillende keren met een tegenslag afrekenen. Zo werd er reeds een verwarmingsketel gestolen en werd Patricia al het slachtoffer van vandalenstreken. In de nacht van zondag op maandag deed zich omstreeks 2 uur een nieuw voorval voor. "Een buurman die nog buiten zat hoorde plots het geluid van kapotgeslagen glas. Even later snelde de politie al toe, maar van de inbrekers was geen spoor." Die hadden zich even voordien zich een toegang verschaft via een van de ramen van de horecazaak. De indringers namen de kassa mee en maakten zich snel uit de voeten. "In de kassa zat wat wisselgeld. Honderd à tweehonderd euro. Het is vooral lastig om de dag nadien alles te moeten regelen." Maandagochtend voerde het labo al een sporenonderzoek uit.

Wie er precies achter de inbraak zit is onduidelijk. "De daders kunnen hier heel gemakkelijk via het park wegvluchten. Hier hangen constant jongeren rond, sommigen onder hen hebben kwade bedoelingen", aldus Patricia. Zij investeerde maandag onmiddellijk in extra camera-en alarmmateriaal. "Ik hoop ook dat het stad eens de omgeving van het park hier aanpakt. Er moet hier dringend verlichting komen zodat indringers gemakkelijker kunnen opgemerkt worden", aldus de uitbaatster die heel erg ontgoocheld is na de inbraak van zondagnacht. "We hebben corona overleefd en hebben heel wat investeringen gedaan om de zaak coronaproof te maken. Dit is een serieuze kaakslag. Het is de eerste keer dat indringers zich een toegang verschaffen tot de zaak zelf. Dat doet maar heel erg raar."

!!! OPROEP!!!!Zonet weer ingebroken in de zaakDieven zijn er vandoor met de kassa onder de arm Iemand iets...

Geplaatst door De 3 Gezellen op Zondag 19 juli 2020

(BF)

De uitbaters lanceerden maandagochtend naar aanleiding van de inbraak een oproep op hun Facebookpagina naar getuigen. Ze veronderstellen dat de inbrekers via het park van het patersdomein gevlucht zijn naar de Roeselaarsestraat, ter hoogte van de Paterskerk en de Heilig Hartschool. De kassa is een zwarte metalen kist van 40 cm bij 40 cm. Het is niet de eerste keer dat het café getroffen wordt door een inbraak. Vorig jaar was er vlak voor de opening ook al een incident. Toen werd onder meer de spiksplinternieuwe verwarmingsketel gestolen."Wanneer gaat dat hier nu eens stoppen", aldus uitbaatster Patricia Poix. In mei 2019 startte Patricia Poix café De Drie Gezellen op. De horecazaak draait inmiddels op volle toeren, maar toch moest Patricia al verschillende keren met een tegenslag afrekenen. Zo werd er reeds een verwarmingsketel gestolen en werd Patricia al het slachtoffer van vandalenstreken. In de nacht van zondag op maandag deed zich omstreeks 2 uur een nieuw voorval voor. "Een buurman die nog buiten zat hoorde plots het geluid van kapotgeslagen glas. Even later snelde de politie al toe, maar van de inbrekers was geen spoor." Die hadden zich even voordien zich een toegang verschaft via een van de ramen van de horecazaak. De indringers namen de kassa mee en maakten zich snel uit de voeten. "In de kassa zat wat wisselgeld. Honderd à tweehonderd euro. Het is vooral lastig om de dag nadien alles te moeten regelen." Maandagochtend voerde het labo al een sporenonderzoek uit.Wie er precies achter de inbraak zit is onduidelijk. "De daders kunnen hier heel gemakkelijk via het park wegvluchten. Hier hangen constant jongeren rond, sommigen onder hen hebben kwade bedoelingen", aldus Patricia. Zij investeerde maandag onmiddellijk in extra camera-en alarmmateriaal. "Ik hoop ook dat het stad eens de omgeving van het park hier aanpakt. Er moet hier dringend verlichting komen zodat indringers gemakkelijker kunnen opgemerkt worden", aldus de uitbaatster die heel erg ontgoocheld is na de inbraak van zondagnacht. "We hebben corona overleefd en hebben heel wat investeringen gedaan om de zaak coronaproof te maken. Dit is een serieuze kaakslag. Het is de eerste keer dat indringers zich een toegang verschaffen tot de zaak zelf. Dat doet maar heel erg raar."(BF)