Inbraak bij KSK Dennenheem Hertsberge

De inbraak gebeurde vermoedelijk gisterenavond.© GST
De inbraak gebeurde vermoedelijk gisterenavond.© GST
Redactie KW

Maandag 22 maart rond 11 uur werd een inbraak vastgesteld in de voetballokalen van KSK Dennenheem in Hertsberge. Politiezone Het Houtsche opende een onderzoek.

“Toen ik langs het voetbalterrein van Hertsberge passeerde, zag ik brokstukken liggen aan de vensters van de kantine. Ik ben gestopt en zag dat er een raam was ingeslagen. Ik heb dan meteen Christophe Vandoorde, de voorzitter van Hertsberge opgebeld, die direct naar het voetbalterrein is gekomen”, doet Jurgen Vandekerckhove zijn verhaal.

De voorzitter stelde vast dat er ook een ruit was ingeslagen van de vergaderzaal die in de vroegere krachtballokalen is gevestigd. Hij verwittigde de politiezone Het Houtsche die de eerste vaststellingen kwam doen. “Hoopte men geld, drank of andere waardevolle spullen te vinden”, vraagt een ontgoochelde voorzitter zich af. “Nochtans weet iedereen dat we al zes maanden gesloten zijn door de coronapandemie.”

Wellicht vandalisme

“Ook de jetonautomaat werd zwaar beschadigd tijdens de inbraak. Ik vermoed dat het hier om vandalisme gaat maar verder onderzoek zal het moeten uitwijzen. Eens het sporenonderzoek achter de rug is, zullen we ook de camerabeelden opvragen en overmaken aan de politie. We hopen op die manier ook meer duidelijkheid te krijgen over wanneer de inbraak werd gepleegd. Het moet gebeurd zijn na 18 uur gisterenavond want dan heb ik het domein hier verlaten.”

“Ik ben wel zwaar teleurgesteld. We proberen hier een zo goed mogelijke werking op poten te zetten in een zeer moeilijk jaar en dan komt dat er nog eens bovenop. Na het sporenonderzoek zullen we de eerste schade herstellen. We zullen dan ook een grondige inventaris opmaken om te zien wat er eventueel ontvreemd werd.” (GST)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten