In Poelkapelle gekliste inbrekers hadden al gewiekst toegeslagen in Zedelgem

De vier inbrekers, die vorig weekend na een achtervolging met hun auto in de gevel van een woning in Poelkapelle belandden, hadden kort voordien onder andere in Zedelgem een inventieve slag geslagen.

Vrijdagavond waren ze bij een woning op de Pierlapont over een poort geklommen en vandaar naar de achterkant van de woning getrokken. Ze plaatsten ze een ladder tegen het dak van de woning en haalden een rij dakpannen van het dak, wellicht om zo naar boven te kunnen klimmen en het alarmsysteem uit te schakelen.

Vervolgens braken ze beneden de achterdeur open, doorzochten de volledige gelijkvloerse verdieping en openden kasten en deuren. Ze gingen er met hun buit vandoor in een voertuig, dat even later werd opgemerkt bij inbraken in Oostkamp. Diezelfde auto werd ook gespot in Ardooie, bij een diefstal met braak in Zwevezele en een inbraak in Hooglede.

Frappant: in Ardooie werd er aangebeld bij woningen, zogezegd om bloemen te leveren. Waar niet wordt opengedaan, is meer dan wellicht ook niemand thuis en kunnen de inbrekers hun gang gaan.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.