Illegalen verwonden man in Oostende nadat hij de politie verwittigd

Foto: Ondermeer in dit huis, op de hoek van de Sportstraat en de Nieuwpoortsesteenweg, werden in januari tien illegalen buiten gehaald door de politie.
Redactie KW

In de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende werd zaterdagochtend de deur van een onbewoonbaar pand opengebroken. Volgens een getuige houden er zich twee mannen op, die al snel in de gaten krijgen dat ze opgemerkt werden.

Uiteindelijk keren ze zich tegen de melder. Daarbij zwaait een van de twee krakers met een ijzeren ketting waardoor de melder gewond raakt aan de hand. “Onze patrouille kwam ter plaatse en kon een van de twee individuen inrekenen”, vertelt politiecommissaris Kris Allary. “Het gaat om een 44-jarige Algerijn die illegaal in ons land verblijft. De betrokkene wordt ondergebracht in het cellencomplex en er werd een proces-verbaal opgemaakt. De dienst Vreemdelingen zaken werd verwittigd voor verdere opvolging.”

Het is niet de eerste keer dat in de buurt illegalen leegstaande panden kraken. Enkele maanden geleden werden tot twee panden leeggehaald door de politie in nabij gelegen straten.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier