Van 2016 tot 2018 werden op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen een tiental gelijkaardige diefstallen met braak gepleegd. De bende had het steeds gemunt op trekkers, opleggers en graafmachines. Dankzij doorgedreven onderzoek van de Veurnse afdeling van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) West-Vlaanderen kwam een bende van Ierse origine in het vizier van de speurders.

Twee verdachten werden respectievelijk vanuit Frankrijk en Zweden aan ons land overgeleverd. De overige verdachten werden midden 2018 opgepakt in het Verenigd Koninkrijk, maar hun overlevering werd door het Britse gerecht om onduidelijke redenen geweigerd.

Het proces tegen de vijf beklaagden zal mogelijk dinsdag al van start gaan voor de correctionele rechtbank van Veurne.

Van 2016 tot 2018 werden op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen een tiental gelijkaardige diefstallen met braak gepleegd. De bende had het steeds gemunt op trekkers, opleggers en graafmachines. Dankzij doorgedreven onderzoek van de Veurnse afdeling van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) West-Vlaanderen kwam een bende van Ierse origine in het vizier van de speurders.Twee verdachten werden respectievelijk vanuit Frankrijk en Zweden aan ons land overgeleverd. De overige verdachten werden midden 2018 opgepakt in het Verenigd Koninkrijk, maar hun overlevering werd door het Britse gerecht om onduidelijke redenen geweigerd.Het proces tegen de vijf beklaagden zal mogelijk dinsdag al van start gaan voor de correctionele rechtbank van Veurne.