Ierse oplichter en winkeldief riskeert 40 maand cel

Redactie KW

Een Ier riskeert in beroep 40 maand cel voor tal van winkeldiefstallen en de oplichting van tal van chauffeurs langs de snelweg. In augustus 2018 stal de man in Knokke zo’n 35 dure kledingstukken.

Hij kreeg daarbij hulp van zijn vrouw en drie kinderen. In een Colruyt in Gent stal hij, opnieuw met vrouw en kinderen, voor zo’n 311euro aan goederen. Maar ook aan tankstations langs de snelweg lichtte hij mensen op. Hij overtuigde chauffeurs dat zijn portefeuille gestolen was en hij het geleende geld terug zou betalen van zodra hij in Ierland was.

Hij reed met een wagen van 40.000e uro en droeg een dure Rolex, wat hielp om de slachtoffers te overtuigen. Zo wist hij minstens 1.500euro cash te bemachtigen. Op 26 juni vorig jaar werd hij gevat in Bastenaken. Hij kreeg twee jaar cel, waarvan zes maand met uitstel. Maar de procureur-generaal in beroep stoort zich mateloos aan het feit dat hij ook zijn kinderen inzette en in andere landen gekend is voor identieke feiten. “Hier moeten we paal en perk aan stellen!” Hij vorderde een celstraf van 40 maand effectief. Arrest op 27 mei. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.