Ieperling verliest twee katten door vergiftiging

Redactie KW

Steve Six (45) uit de Poperingseweg verloor in vier maanden twee katten door vergiftiging. Steve is niet de enige in de buurt die met dat probleem kampt.

Steve Six reageert aangeslagen na de dood van zijn twee katten. “Ik woon al tien jaar in de Poperingseweg. Vroeger hadden we een hond, maar na zijn dood beslisten we om katjes te kopen. In de voorbije vier maanden zijn mijn twee poezen, Toki en Sloot, overleden.”

Gelijkaardige gevallen in Streuvelswijk

“De dierenarts bevestigde dat het bij de dood van Sloot om vergiftiging ging”, gaat Steve verder. “Maar bij het overlijden van Toki heb ik hetzelfde vermoeden.” Steve trof Sloot dood aan. “Normaal gezien loopt een kat weg van zijn baasje, als het dier voelt dat het zal overlijden. Ik had Sloot ‘s morgens nog binnen gelaten en eten gegeven, maar toen ik ‘s avonds terugkwam van mijn werk lag het beestje opgezwollen aan de deur. Het kon niet meer weglopen.”

Steve kreeg veel steunbetuigingen via Facebook. “Blijkbaar zijn er veel mensen uit de Streuvelswijk, dichtbij de Poperingseweg, die hetzelfde meegemaakt hebben. De politie moet er dringend een einde aan maken.” (HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier