Ieperling staat voor de rechter voor slagen aan partner

© iStock
Redactie KW

Op de rechtbank van Ieper moet een 48-jarige man uit Ieper zich verantwoorden voor het slaan van zijn partner. De beklaagde blijkt vooral een alcoholprobleem te hebben en vraagt begeleiding. “Ik weet dat ik in de fout ging.”

Op de rechtbank van Ieper kreeg een vrouw het moeilijk bij het voorlezen van een brief over wat er was gebeurd tussen haar en haar partner. Volgens de openbare aanklager was er recent nog een incident, waarbij de politie werd verwittigd. “De man dronk van ‘s morgens tot ‘s avonds en werd alsmaar agressiever“, aldus de openbare aanklager. “Op verschillende momenten vielen er slagen en er werden ook doodsbedreigingen geuit. Een deskundige maakte een vernietigend rapport over de man.” De aanklager vordert een celstraf van een jaar, waarvan de helft effectief. “Ook vraag ik dat de man zich verplicht moet laten opnemen voor zijn alcoholprobleem.”

Nagedacht in gevangenis

Het blijkt dat de beklaagde al eerder werd opgenomen voor zijn alcoholprobleem in het Heilig Hartziekenhuis in Ieper. Zijn partner laat hem echter niet vallen. “Ik zie hem graag, maar ik heb ook mijn grenzen“, klonk het bij de vrouw. “Wat er is gebeurd, wil ik niet minimaliseren. Het is niet goed te praten. Er moest iets gebeuren.”

De veertiger erkent zijn probleem. “Blijven wil ik er niet, maar het is goed dat ik een tijdje in de gevangenis zat, waar ik kon nadenken“, zei de beklaagde. “Ik heb er echter genoeg van en ik heb spijt van wat ik deed.” Vonnis op 25 juni. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.