Ieperling ontsnapt aan alcoholslot

De politie haalde de man in Hoogstade uit het verkeer. © JH
Redactie KW

Een man uit Ieper ontsnapte in de politierechtbank van Veurne aan een alcoholslot. Toen hij vorig jaar met zijn gezin een daguitstap naar zee maakte, werd hij door de politie aan de kant gezet en blies hij positief.

Op 16 november vorig jaar wou D.V. uit Ieper met zijn gezin een daguitstap naar zee maken. Omdat een van zijn vrienden jarig was, besloten ze eerst daar langs te gaan om een glas te drinken. Vervolgens zetten ze via de N8 koers naar Veurne om zo naar Oostende te rijden.

“In Hoogstade haalde de politie hem uit het verkeer omdat hij een tractor had ingehaald over de doorlopende witte lijn”, sprak de procureur in de politierechtbank van Veurne waar D.V. terechtstaat. “Ze werden een duidelijke alcoholgeur gewaar en dus moest hij blazen. Dat resulteerde in 1,81 promille. Er zou dus principieel ook een alcoholslot opgelegd moeten worden.”

Verkeerscursus

De man sakkerde daarbij aangezien hij die 16de november al behoorlijk wat ellende had gekend. “Zijn rijbewijs werd meteen afgenomen en zijn vrouw had de pech dat ze het hare niet bij zich had“, sprak zijn advocaat. “Er zat dus niets anders op dan de wagen te laten staan en met de bus terug te keren naar Ieper.”

De politierechter besliste nu dat er geen voldoende redenen waren om een alcoholslot op te leggen. Wel kreeg D.V. 3.000 euro boete (1.200 euro met uitstel) en een rijverbod van 25 dagen. Hij moet ook een verkeerscursus volgen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier