Vorige week woensdag diende Andy Devriese zelf een klacht in nadat zijn 12-jarige dochter Amelia door een onbekende benaderd werd in de Abdijstraat in Ichtegem. Nadat er gisteravond een gelijkaardig incident plaatsvond met een 9-jarig meisje in Aartrijke én er een meisje uit Gistel als vermist werd opgegeven, besloot Andy Devriese een oproep te lanceren. Hoewel het lang niet zeker is dat er een link bestaat tussen de verschillende gebeurtenissen, wil Andy niet langer afwachten en richt hij net als in mei een burgerwacht op.

"Hopelijk gaat het in Gistel gewoon om een meisje dat weggelopen is, maar in zulke tijden vrees je het ergste", aldus Andy. "We kunnen met onze burgerwacht alvast alle hulp gebruiken, zodat de kinderen veilig blijven. Ik ben ook naar de politie en het stadhuis gestapt en kan bevestigen dat dit allemaal op wettelijke basis gebeurt. We zijn nu al bezig met vijf personen, maar dat is eigenlijk te weinig. Hoe meer hulp we krijgen, hoe sneller we hopelijk de dader kunnen vatten."

Wie zijn steentje wil bijdragen, kan contact opnemen met initiatiefnemer Andy Devriese op het nummer 0471 29 79 07.

(AD)

Vorige week woensdag diende Andy Devriese zelf een klacht in nadat zijn 12-jarige dochter Amelia door een onbekende benaderd werd in de Abdijstraat in Ichtegem. Nadat er gisteravond een gelijkaardig incident plaatsvond met een 9-jarig meisje in Aartrijke én er een meisje uit Gistel als vermist werd opgegeven, besloot Andy Devriese een oproep te lanceren. Hoewel het lang niet zeker is dat er een link bestaat tussen de verschillende gebeurtenissen, wil Andy niet langer afwachten en richt hij net als in mei een burgerwacht op. "Hopelijk gaat het in Gistel gewoon om een meisje dat weggelopen is, maar in zulke tijden vrees je het ergste", aldus Andy. "We kunnen met onze burgerwacht alvast alle hulp gebruiken, zodat de kinderen veilig blijven. Ik ben ook naar de politie en het stadhuis gestapt en kan bevestigen dat dit allemaal op wettelijke basis gebeurt. We zijn nu al bezig met vijf personen, maar dat is eigenlijk te weinig. Hoe meer hulp we krijgen, hoe sneller we hopelijk de dader kunnen vatten."Wie zijn steentje wil bijdragen, kan contact opnemen met initiatiefnemer Andy Devriese op het nummer 0471 29 79 07. (AD)