Ichtegems koppel ontkent brandstichting in eigen woning

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een Ichtegems koppel ontkent in de Brugse rechtbank met klem brand te hebben gesticht in de slaapkamer van hun woning. Een test met de leugendetector draaide alvast in hun voordeel uit.

Op 16 juli 2017 brak brand uit in de woning van A.M. (28) en M.C. (30) Ichtegem. Het koppel zat die ochtend beneden te ontbijten met de kinderen toen boven de matras in hun slaapkamer in brand vloog. Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur al grotendeels uitgedoofd. “Toch was de schade aanzienlijk“, stelde de procureur. “De branddeskundige stelde dat het vuur met opzet werd aangestoken. Het wordt tijd dat de twee beklaagden hun verantwoordelijkheid nemen.” Het koppel is zijn betrokkenheid altijd blijven ontkennen. Op hun eigen vraag werden ze onderworpen aan een test met de leugendetector en die draaide in hun voordeel uit.

“Wat zou hen in godsnaam bezield hebben om brand te stichten in hun eigen woning”, vroeg hun advocaat Stijn Leliaert zich af. “Hun verzekering was niet in orde. Er waren vochtproblemen en ze hadden al een andere woning gevonden om naartoe te verhuizen. Op het moment van de feiten stond het raam van de slaapkamer open. Het is dus niet onmogelijk dat iemand ander naar binnen glipte om de brand te stichten.” De procureur wees erop dat de twee tijdens hun verhoor tegenstrijdige verklaringen aflegden. M.C. beweerde ook dat hij de slaapkamerdeur niet open kreeg door de hitte. “Maar de deskundige schreef in zijn verslag dat die deur tijdens de brand moet hebben opengestaan”, aldus de procureur. De uitspraak volgt op 14 juni.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier