Ichtegemnaar veroordeeld voor aanranding stiefdochter

© iStock
Redactie KW

Een 43-jarige Ichtegemnaar heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor de aanranding van zijn minderjarige stiefdochter.

Op 24 april 2017 verwittigde het toen dertienjarige slachtoffer zelf de hulpdiensten. Het meisje verklaarde hoe zij al sinds haar tiende betast werd door haar stiefvader M.D. De Ichtegemnaar ontkende de aantijgingen aanvankelijk met klem, maar toen hij in juli vorig jaar een test met de leugendetector moest ondergaan, ging hij tot bekentenissen over. Hij gaf toe dat hij zijn stiefdochter had aangerand, maar beweerde dat het om een eenmalig feit ging.

De man werd aangehouden en verbleef tot eind december in voorhechtenis. De procureur vroeg vijf jaar cel, deels voorwaardelijk. De verdediging drong aan op de gunst van de opschorting, gekoppeld aan probatievoorwaarden. “Mijn cliënt kampte met een alcoholverslaving maar heeft sinds zijn arrestatie geen druppel meer aangeraakt. Hij heeft spijt van wat hij deed”, pleitte de advocaat van M.D.

Behandeling

Het meisje verblijft tegenwoordig bij haar biologische papa, die zich burgerlijke partij stelde in de zaak en maandag een euro provisionele schadevergoeding kreeg toegekend. Opmerkelijk: M.D. vormt nog steeds een koppel met de biologische moeder van het slachtoffer. Volgens de procureur lieten zowel de moeder als de grootmoeder het meisje in de steek.

De rechter oordeelde maandag dat de feiten enkel bewezen zijn in de periode tussen januari en april 2017. Voor alle eerdere feiten is er volgens hem onvoldoende bewijs. Voorts hield hij ook rekening met het blanco strafregister van de man. M.D. kreeg achttien maanden voorwaardelijke celstraf. Hij moet zich onder meer verder laten behandelen voor zijn drankprobleem. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier